Tjen penger på søpla

Forfatter: Roar Halten  //  Kategori: Nyheter
To millioner tonn søppel i året. Det er fasiten for hvor mye søppel vi kaster i Norge. Vi er så definitivt et bruk og kast samfunn. I stedet for å reparerere bagatellfeil, så kjøper vi heller nytt.

Og i stedet for å gi bort eller selge ting vi ikke har bruk for, så kaster vi det. Det er på tide å endre litt holdninger.

For alle som har vært på søppelfyllinga å kastet litt søppel så vet dere hva jeg skriver om. Man blir til stadighet overrasket over hvor mye bra ting som kastes. Møbler som ser nye ut. Elektronikk tilsynelatende uten feil. Malerier, nips, klær og annet som fremdeles har høy nytteverdi. Vi er så definitivt blitt det nye søppellandet.

Loppemarked

Min erfaring er at loppemarkedene ikke sliter med å få tak i lopper. Idrettslag og skolekorps gjør fortsatt gode penger på disse arrangementene. Allikvel klarer ikke disse arrangementene å ta unna en brøkdel av søppelberget. De er vel for små i den store sammenhengen? Noen ildsjeler har satt seg som mål å skape mer blest om loppemarked, og laget siden Loppemarked.info, en nettside med opplysninger om de forskjellige loppemarkedene som arrangeres.
(Saken fortsetter under bildet)

Verdens største loppemarked

Warrensburg

Det er mye rart nordmenn velger å adoptere fra Statene. Alt fra obskure merkedager til usunne matskikker. Er det en ting som hadde gavnet oss alle, så er det å adoptert ideen om garage sale. Men vi må gjøre det noe annerledes i Norge, for her ønsker vi ikke at naboene ser hva vi skal selge, eller hvilken tilstand vi selger det i. Vi vil heller ikke gi noe inntrykk av at vi trenger å selge noe. «For vi er jo ikke fattige»
I Warrensburg, nord-øst i USA arrangeres verdens største garasjesalg.

The Warrensburg Garage Sale strekker seg kilometer etter kilometer. Her kommer selgere fra hele USA for å bedrive aktivt miljøvern.

Ikke verdens største, men størst i Norge?

Nå trenger vi ikke sette oss som mål å bli størst i verden, men denne ideen kan vi adoptere. I Trondheim har vi en flott tomt ved Granåsen Hoppbakke. Hva om vi en gang i året arrangerte et stort garasjesalg der? Vi fikk være litt anonyme, blant den store massen, vi kunne møte andre, og vi fikk muligheten til å bli best i klassen – noe som er særdeles viktig for oss nordmenn. Og vi kunne tjent oss litt penger, eller vi kunne gitt bort pengene til et fint formål – det vil være opp til selger.
I andre norske byer er det andre godt egnet tomter for dette formålet. Vi trenger bare noen ildsjeler som tar tak i ideen og gjennomfører den….

Ideen er sådd, er det noen som tar hansken? Meld din interesse i forumet.

Tags: ,