Søndagsåpne byggekjeder

Forfatter: Roar Halten  //  Kategori: Nyheter
Byggvarekjedene fortsetter protesten mot kultur og kirkeminister Trond Giske.

Butikkers åpningstid er begrenset av «lov om hellidager og helligdagsfred», unntakene er blant annet butikker som selger blomster og hageartikler.

Hva om plantebutikken selger så mye mer enn bare blomster og hageartikler?


Byggvare ser rødt
Dette får byggevarebransjen til å se rødt. – Vi og de andre kjedene kommer til å holde åpent på søndager i utvalgte butikker på ubestemt tid, sier administrerende direktør Tom Borthen i Maxbo eier Løvenskiold, i en kommentar til Aftenposten.

Vil Plantasjen til livs

Det er i hovedsak Plantasjen som provoserer byggebransjen. De konkurrerer på mange varer, i tillegg til at plantasjen selger planer. I sommer ble en anmeldelse fra Handel og Kontor mot blant annet byggekjedene henlagt. Nå vil Handel og Kontor endre reglene slik at minst 90 prosent av varene skal være blomster og planter.

Tags: ,