Skoleoppussing på dugnad

Forfatter: Roar Halten  //  Kategori: Nyheter
Elevorganisasjonen truer med politianmeldelse hvis kommunene ikke pusser opp skolene.

PussOpp.no maner til dugnad slik at vi slipper å vente på at byråkratene skal komme til enighet

En undersøkelse av Kommunenes Sentralforbund (KS) viser at det vil koste ufattelige 64.6 milliarder kroner å få skolene i forsvarlig stand. Undersøkelsen avdekker manglende ventilasjon, fuktskader, lekke tak og falleferdige vegger.

Elevorganisasjonen mener at dette helt klart bryter med elevenes arbeidsmiljølov, og tenker nå på om de skal gå til politianmeldelse. Utdanningsforbundet er heller ikke særlig overrasket over resultatet fra undersøkelsen. – Vi må bare beklage at barns arbeidsplass blir så lite verdsatt at de får lov til å forfalle. Et så dårlig arbeidsmiljø er helt uakseptabelt og fører til at elevene lærer mindre, sier Hjetland til VG.

Dugnad

Nå er det kanskje ikke så mye legfolk kan gjøre av store oppussingsprosjekt på skolene, men mye kan gjøres av den jevne oppusser også. Slik som malingsarbeider, flikking av vegger og isolering av vinduer som trekker.

Det er kanskje på tide vi tar kosten i egen hånd, og viser kommunebyråkratene at dette er for viktig til at man kan la skolenes forfalle som i dag. La den berømte norske dugnadsånden vise hva den er god for, og at det ikke bare blir med praten.

Tags: ,